Anders kijken?

 ”Emotie en ratio zijn al lange tijd onterecht een eigen leven gaan leiden”

Juist in de ingenieursbranche komen innovatieprocessen vaak slecht op gang. Dit terwijl er juist in economisch mindere tijden behoefte is aan innovatie en optimalisatie van processen. Juist dan wil je een frisse, andere kijk op je werk en de problemen die je tegenkomt.

 

Al jarenlang coach en train ik, met name technisch personeel, op het gebied van sales, projectmanagement en veranderingstrajecten. Steeds weer valt mij op dat, met name in de technische sector, de emotionele klantvraag niet wordt ingevuld. Ratio voert de boventoon. Iets moet functioneel zijn, naar een doel leiden of een tastbaar concreet iets opleveren. Met argumenten omkleedt wordt het doel schijnbaar bereikt. Mooi, esthetisch, gevoelig, ontroerend zijn begrippen die hier slecht bij passen. De menselijke maat ontbreekt.

Dat is niet zo vreemd. Op de middelbare school wordt men vaak al gedwongen een keus te maken; alfa,  beta of gamma. Ben je goed in de exacte vakken of ben je meer iemand van een pretpakket? Onzin!!! De oude griekse wijsgeren wisten het al. Aristoteles en vele anderen waren naast rationeel ook zeker emotioneel vaardig. Kunst en filosofie hadden een plaats naast algebra en natuurkunde.

Begeleiding van individuen en groepen doe ik vanuit mijn passie om dagelijkse dingen net wat anders te benaderen, om net die andere invalshoek te zien. 

Het bekijken van probleemstellingen vanuit een ander perspectief is onmisbaar voor niet alleen een duurzame oplossing, maar ook voor het goed functioneren van de mens zelf. Een 2e blik speelt hier op in. Een 2e blik geeft ook jou de mogelijkheid zaken met andere ogen te bekijken. Dit leidt tot accountmanagement met meer resultaat, beter relatiebeheer, nieuwe producten, maar bovenal meer plezier in het werk.

Een 2e blik levert programma's voor opdrachtgever en -nemers op individueel en groepsniveau. 

een 2e blik    fredbransen@een2eblik.nl